Brukerdiskusjon:TCGadmar

Fra Språkrådets termwiki
Hopp til: navigasjon, søk

Velkommen til Semantisk Termwiki! Vi håper at du vil bidra mye og bra. Du ønsker trolig å lese hjelpesidene. Igjen, velkommen, og mor deg! Marianne Aasgaard (diskusjon) 8. nov 2012 kl. 11:28 (CET)

Starter med termen 'absorbans'

Da er jeg igang og går i første omgang løs på ordlisten fra 'Kjemien stemmer'.

Det har umiddelbart dukket opp to momenter jeg synes vi bør diskutere hvordan vi håndterer:

1. Jeg synes f.eks. for eksempelet 'absorbans' at det vil være riktig å også angi den matematiske definisjonen av begrepet. Jeg har gjort et forsøk på å sette opp den matematiske definisjon av 'Absorbans', men kom litt til kort fordi det er litt vanskelig å "skrive matte" i wikien. Trenger hevet og senket skrift (+ matematiske tegn/symboler) for å gjøre det korrekt og pent.

2. Hvis jeg har forslag til forbedring av definisjonen jeg finner hos f.eks. "Kjemiens stemmer" av Grønneberg og andre (2012), hvordan bør jeg da angi dette for videre diskusjon i faggruppen? For eksempelet 'Absorbans':

Definisjon fra "Kjemiens stemmer" av Grønneberg og andre (2012): 'Absorbans - mål for hvor mye av det innkommende lyset som blir absorbert i en løsning'

Mitt forslag til ny definisjon: 'Absorbans - mål for hvor mye av det innkommende lys ellen annen stråling som blir absorbert i en løsning eller annet materiale'

Mvh Tone

'Acetylgruppe'

Her blir det en avveining vi må gjøre mellom 'Acetylgruppe' og 'Acetyl' som hovedterm. Personlig ville jeg brukt 'acetyl' hyppigere enn 'acetylgruppe', men spørsmålet er hermed åpnet for diskusjon.

Jeg har også valgt å legge til CAS nummer (referanse til Chemical Abstract Service v/ American Chemical Society) og mener at dette bør vi gjøre for alle kjemiske strukturer.